Klar tale

Nå har jo høsten kommet hit for alvor synes jeg. Det er kjølig (selvom vårt opphold i Drammen og Nedre Eiker i dag minnet veldig om ferie og sommer), så får jeg jo lyst til å dra frem noen minner fra årets sommerferie. Vi tok mange, mange bilder. Og ikke alltid typiske feriebilder av badende barn med is i hele fjeset, strand i solnedgang, familieportrett foran et viktig statue og så videre og videre, men ting jeg syntes var noe underfundige, og spesielle og som man husker. Ikke alltid det vakre, pene og harmoniske, men realistiske og jordnære. Jeg tenkte jeg skulle dra frem to gode eksempler på akkurat dette.

Nørrebro er jo fryktet og beryktet. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har sett på nyhetene at det har vært skuddepisoder og annet krumskrims på Nørrebro, og ja det er jo en bydel som er fargerrik og spennende, pulserende og kaotisk. Og på ett hus, helt på toppen, så var det malt et slagord, klar tale og rett fra levra.

Man kan også få kjøpt is i København. Dette var ikke så langt unna Nørrebro (litt usikker på om det faktisk på der..), og jeg tror faktisk jeg hadde ventet med isen om dette stedet var det eneste alternativet. Kanskje like greit at sjappa var stengt? Så ikke ut som om de selger så veldig ” super lækker is” der egentlig. Og mange bruker jo også ordet “yalla” som et slengord, for noe som som er fake, dårlig, ikke holder mål, så da er det kanskje paradoks at butikken heter “Yalla is”?

{ Leave a Reply ? }

 1. Nanni

  Hei du,
  så moro at du kom innom!
  Jeg liker bilder som ikke er helt ferie-klassiske, så dette falt i smak. Og jammen kan du også skrive. Det lover bra for våre unge studenter.
  Gleder meg til å begynne!
  Og vi, vi både snakkes, jobbes og blogges…

 2. Hobbymegher

  Så moro med slike bilder. Ikke bare de “vanlige” feriebildene, men litt utenom også. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *