Rekreasjon

I en stund nå så har jeg vært fungerende alenemamma. Mannen i Heimen har jobbet altfor mye overtid, og som plaster på såret fikk jeg noen strikkebøker av Mannen. Jeg liker strikkebøker. Ikke fordi jeg kommer til å strikke hvert bidige prosjekt i boken, men det er mye inspirasjon og drømmer å hente. Det er morsomt og spennende å lese om teknikker og garn og stash jeg ikke hadde ant kunne brukes på den og den måten.
Denne gangern var det Mason-Dixon knitting-bok og en vintage sokkebok som utvidet min boksamling. Mason-Dixoner jo to morsomme damer som ser det litt humoristiske i å være  litt manisk opptatt av strikking og garn. Jeg leste et avsnittsom jeg fant morsomt  for Mannen i Heimen, men han hevet ike øyebrynene engang, så man må nok være innenfor for å få utbytte av den. Sokkeboken har noen nydelig oppskrifter og flotte sokkegarn, så til og med jeg som har hatt en liten vegring mot sokkestrikking, fikk lyst til å hive meg over pinnene.

Og så har slike bøker noen fantastiske bilder, mønster og farger:

Jeg har jo aldri strikket noe mer enn bare tre, små babytepper, men etter å ha sett disse flotte teppene i sterke og glade farger, får jeg også lyst til å hive frem alt det fargerrike garnet jeg har liggende og sette i gang med litt dominostrikk.

{ Leave a Reply ? }

  1. Liv-Toril

    Håndarbeidsbøker er til inspirasjon og dagdrømmerier… og noen ganger en deilig måte å “gjøre” håndarbeid på.

  2. sipusa

    Åja, strikkebøker kan være skikkelig inspirerende:-D

  3. Hanne

    Så gøy med flotte strikkebøker. Det er så koselig å sitte å bla og se på fine strikkebilder. Jeg liker også å lese oppskriftene også jeg da. Jeg må til og med innrømme at når det kommer en ny strikkebok i hus blir det med som lesestoff på sengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *